Daca nunta voastra este programata pentru anul urmator, probabil deja ai luat in calcul diferite variante de culori care sa intregeasca decorul salii de nunta. Iata care este culoarea anului, plus top 10 culori ale primaverii anului 2017.

Din propria-mi experienta stiu ca este oarecum dificil sa alegi o singura culoare / un set de culori care sa predomine in decorul nuntii mult visate, mai ales daca esti o persoana care are dificultati in luarea de decizii. Eu ma incadrez perfect in aceasta categorie. Cu fiecare accesare a aplicatiei Pinterest gaseam o noua paleta de culori de care ma indragosteam si ma inspira. Mi-a fost dificil sa aleg dintr-un amalgam de nuante, iar sotul meu nu era de ajutor. 😃 645871247758cc607715d7c82c91ba27

Am avut extrem de mare noroc cu sora sotului meu, fiind artist floral si lucrand constant cu diferite combinatii de culori. M-a ajutat cu sfaturi, idei despre cum sa combin, ba mai mult, ce sa pun in evidenta si ce nuante se potrivesc in background.

Nuanta predominanta la nunta noastra a fost Marsala. Am folosit aceasta culoare la invitatiile de nunta, la materialul rochitelor purtate de catre domnisoarele de onoare, la aranjamentele florale, meniuri si numere de masa. Lumanarile de la biserica au avut cale negre, oarecum in aceiasi paleta de culori. Cum am ajuns sa aleg aceasta culoare? Am inceput prin a face top 3 nuante care le doream ca punct de pornire pentru decor. Marsala era una dintre cele trei. Mai apoi am luat in calcul culorile din sala, aici pentru a nu umbri aranjamentele florale in intreaga imagine de ansamblu a evenimentului. Culorile salii permiteau aproape orice nuanta din cele ce le-am ales initial, dat fiind faptul ca aranjamentele urmau sa fie puse pe un suport inalt si ieseau in evidenta din orice colt al salii.

Personal, am preferat sa pastrez aceiasi nuanta predominanta in aproape toate detaliile nuntii, deoarece mi-am dorit sa fie oarecum o tema, sa fie tomnatic, nunta noastra fiind in octombrie, dar si sa fie o pata de culoare care sa iasa in evidenta.

Anual, vor aparea noi culori ale anului respectiv, iar pentru 2017, cei de la Pantone au prezentat top 10 culori pentru primavara anului urmator. Poate nu ti se par toate potrivite pentru o nunta, insa ai de unde alege si poate fiecare nuanta te poate inspira.

Avem urmatoarele culori:

  • Primrose Yellow – culoare primavaratica, plina de viata, daca ma intrebi pe mine.
  • Pale Dogwood – un roz prafuit foarte cald, delicat, ideal pentru nunti
  • Hazelnut – neutralitate, ideala pentru combinatii cu alte nuante mai intense
  • Island Paradise – o nuanta fresh, potrivita in combinati cu alb, poate
  • Greenery – verde fresh, ma duce cu gandul la aranjamente wild si fresh
  • Flame – pata de culoare intensa, iti va scoate in evidenta aranjamentele
  • Pink Yarrow – nuanta indrazneata, intensa si plina de energie
  • Niagara – o nuanta denim-like, nu cea mai potrivita pentru aranjamente, dar o varianta buna pentru costumul de mire / imbracamintea domnisoarelor de onoare
  • Kale – o vad combinata cu nuante mai intense, pentru un decor outside
  • Lapis Blue – potrivita pentru costumul de mire

Dintre toate acestea, culoarea anului a fost aleasa Greenery. Personal ma duce cu gandul la fresh, natura, vitalitate, caracteristici pe care o nunta poate sa le transmita.

pantone-color-swatches-fashion-color-report-fall-2017

Indiferent de tendintele actuale, consider ca tu vei stii ceea ce ti se potriveste si ce iti doresti pentru nunta de vis. Fiecare inspiratie este bine venita pentru a face alegerea potrivita.

Iti recomand sa alegi cu sufletul!

In speranta ca acest articol ti-a fost de ajutor, te astept data viitoare!

Cu drag,

Oana

Sursa foto: http://www.pantone.com/fashion-color-report-spring-2017?from=topNav

Sursa foto: Pinterest