V-ati logodit, ati rezervat sala si aveti acum o data stabilita pentru nunta voastra. Urmatorul pas este sa incepeti sa cautati serviciile foto-video potrivite pentru voi.

Consider ca alegerea persoanelor care sa se ocupe de fotografiile din ziua nuntii, cat si de filmare, este un proces important dat fiind faptul ca ei vor captura intregul moment pentru voi, formand astfel amintiri nepretuite.

poptelecan-i-photographer-64-of-200

Da, intradevar, aceste doua servicii sunt in top trei cele mai ridicate cheltuieli pentru miri, si este de la sine inteles ca asteptarile sunt mari. Nu te speria, intregul serviciu, de cele mai multe ori, va fi platit dupa nunta. In momentul rezervarii, in general, vei depune un avans.

De ce este important sa cauti oferte multiple si sa o alegi pe cea mai potrivita?

Pentru ca, asa cum spuneam, este important ca pozele si filmarea nuntii sa fie calitative si sa va reprezinte. Cu siguranta ai prieteni care deja s-au casatorit si te pot ajuta cu recomandari. Cere-le parerea si fa-ti o lista de posibili fotografi si videografi. Multe persoane care se ocupa de aceasta parte vor avea la randul lor recomandari de video, respectiv foto, sau chiar vor acoperi ambele servicii intr-un singur pachet.

Ganditi-va ce v-ar placea sa vedeti peste cativa ani, in momentul in care deschideti albumul si filmarea de la nunta. Naturalete, lumina, instantanee, culoare, vintage – care sunt elementele care se incadreaza in nunta voastra ideala? Iti doresti o nunta plina de culoare? Cauta acest aspect in portofoliul fotografului si al videografului. Nunta voastra contine predominant accente vintage? Tine cont de aceasta caracteristica atat la foto, cat si la video. Veti stii impreuna ceea ce vi se potriveste pentru ziua nuntii. (cel putin aveti o idee)

Fa research. Cauta fotografi in orasul vostru, pentru inceput. Daca veti considera ca acestia nu sunt potriviti, cautati in judetele limitrofe. Cu cat ei sunt mai aproape, cu atat costul poate sa fie mai redus. Daca vor fi din alta localitate, vei avea inclus si pretul transportului, poate chiar si cazare, alaturi de oferirea meniului in ziua nuntii.

Ar fi recomandat sa alegi doua sau trei variante dintre cele multe la care te-ai uitat, pentru a trimite cerere de oferta si sa verifici disponibilitatea pentru data voastra. Daca nu te poti decide, nu vei supara pe nimeni ca vei apela la mai multi de trei. 😃 Fa ceea ce simti!

Daca ai ajuns la punctul in care ai primit cateva oferte, iar cei la care ai apelat sunt toti pe placul vostru, incearca sa restrangi. Compara ofertele si beneficiile pe care le-ati primi in suma respectiva. Uneori o suma mai mare, nu inseamna in mod special mai multe servicii sau calitate superioara. Poate insemna experienta mai mare, doi fotografi / doi videografi.

oana-catalin-86

Ganditi-va cum va decurge nunta voastra:

– sunteti din orase diferite? Daca da, cel care nu este din oras unde va sta? Vreti o sedinta foto intr-un loc special? Poate rezervati o camera de hotel pentru amandoi.

– daca sunteti din acelasi oras, va doriti sa pastrati traditia si sa plecati fiecare din casa parinteasca? Tine cont de faptul ca, in aceasta situatie, vei avea nevoie de doi fotografi si doi videografi pentru a putea tine pasul cu fiecare moment al zilei si, in mod special, pentru a avea acelasi nivel ridicat de calitate.

Din punctul meu de vedere, doi fotografi este varianta cea mai potrivita pentru miri. Mireasa va avea un alt program fata de mire. Este mult mai usor, atat pentru voi, cat si pentru fotografi daca fiecare veti avea alaturi cate un fotograf. Mireasa va merge la coafor si la machiaj, iar daca vrei poze si in acele momente, acesta va veni mult mai devreme alaturi de tine. Iar daca veti avea doar un fotograf, ii va fi dificil sa se imparta intre casele voastre si sa urmareasca programul fiecaruia. Situatia se aplica si la videograf, insa, cu putin control al programul, el va reusi oarecum sa surprinda toate actiunile zilei, daca mergeti pe varianta unei singure persoane.

Revin la cel mai important lucru in care cred, cand vine vorba de o nunta. Alegeti ceea ce va reprezinta si transformati procesul intr-unul lipsit de stres si cat mai placut pentru voi doi. E ziua voastra si merita sa o traiti din plin!

Daca te pot ajuta cu recomandari de fotografi si videografi, iti stau cu drag la dispozitie!

Pe data viitoare!

Oana 😃

P.S: gasesti in continuare cateva poze de la starea noastra civila (vara), cat si de la nunta (octombrie). Am apelat la 2 fotografi pentru cele doua zile.